Oatelli

Oatelli

Oatelli is opgericht door Marloes Martens. Als diëtist en food innovator is Marloes altijd op zoek naar de beste balans tussen lekker en gezond eten. Deze combinatie is echter voor veel mensen niet vanzelfsprekend wat leidt tot een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Tijdens haar zoektocht ontdekte Marloes de kracht van haver…het idee voor Oatelli was geboren.

Oatelli maakt lekkere en voedzame basisproducten die je helpen je vezelinname te verhogen. Daarnaast geeft Oatelli je de benodigde tips, tricks, weetjes en feiten die je helpen een lekkere, gezonde en makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zo maakt Oatelli lekker en gezond eten makkelijker voor jou.

Oatelli’s producten worden gemaakt op basis van de haverzemel. De haverzemel is het meest voedzame deel van haverkorrel en een nevenstroom van het haververwerkingsproces. De haverzemel bevat veel vitamines, mineralen en een supervezel die in maar weinig andere voedingsmiddelen voorkomt. Deze power vezels (beta-glucanen) zijn verzadigend, houden de bloedsuiker stabiel en zijn goed voor de cholesterolspiegel.

Oatelli’s eerste product is een pasta op basis van de haverzemel en is daarmee een voedzaam alternatief voor witte pasta. De neutrale haversmaak en verrassende ‘bite’ maken dat de pasta goed te combineren is met allerlei verschillende sauzen en ingrediënten. De pasta is met 10,8 g vezels per 100 g vezelrijk en bevat 14,6 gram eiwit per 100 gram. Daarnaast bevat de pasta genoeg supervezels die je cholesterol in stand houden.

Keep Food Simple helpt bij de ontwikkeling van Oatelli’s producten door het delen van kennis en van hun netwerk. Daarnaast is Keep Food Simple adviserende partij voor Oatelli. Meer informatie:  www.oatelli.nl