Ons verhaal

Verwerking van agrarische grondstoffen brengt veel goeds, zoals beschikbaar, veilig en betaalbaar voedsel waar we gemak van hebben en allemaal van kunnen genieten. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Ook negatieve aspecten van de voedselproductie krijgen aandacht, zoals verspilling.

Keep Food Simple brengt drie trends bij de productie van voedingsmiddelen bij elkaar: technologie, gezondheid en duurzaamheid. Vanuit dit perspectief werken we aan geselecteerde technologische projecten voor gezondere en duurzamere voeding.

Onze missie:

Agrarische grondstoffen zo volledig mogelijk verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen

Keep Food Simple is een onafhankelijke, not-for-profit organisatie met een uitgebreid netwerk in industrie en kennisinstellingen. Wij werken samen met enthousiaste partners, universiteiten en hogescholen met een omvangrijke disciplinaire achtergrond en worden gesteund door jarenlange ervaring. De resultaten van onze projecten zijn openbaar.

Ons doel:

  • De ontwikkeling van gezond, lekker en authentiek voedsel
  • Maximaal gebruik van het voedingskundige potentieel van grondstoffen
  • Optimaliseren van productieprocessen van grondstoffen tot eindproducten met als focus kwaliteit en voedingswaarde op basis van state of the art wetenschap
  • Stimuleren van de maatschappelijke toepassing van project resultaten