Samenwerking Dutch Cuisine en KFS

Samenwerking Dutch Cuisine en KFS

In april 2021 tekenden Dutch Cuisine en Keep Food Simple een samenwerkingsovereenkomst waarin we streven naar het bereiken van een breder publiek met een duidelijkere boodschap over de gezondheidsvoordelen van plantaardige voedingsproducten.

Dutch Cuisine promoot de bereiding van voedsel van goede kwaliteit met lokale ingrediënten en het vermijden van verspilling. Het wordt ondersteund door een indrukwekkende groep ambassadeurs bestaande uit toprestaurants en hun chef-koks, voor wie traditionele recepten een grote bron van inspiratie zijn. Dutch Cuisine heeft een groot communicatieplatform voor zowel professionals als het grote publiek.

Door middel van wetenschappelijk onderzoek wil Keep Food Simple het volledige gebruik van de geoogste groenten ondersteunen. Op die manier wordt verspilling geminimaliseerd en komen de volledige nutritionele voordelen beter beschikbaar. Als onderdeel van dit werk is aangetoond dat de regelmatige consumptie van combinaties van verschillende plantaardige producten (bijvoorbeeld bieten en wortelen, fruit, peulvruchten, granen en koolsoorten) aanzienlijke gezondheidsvoordelen heeft, waardoor ons lichaam meer veerkracht krijgt en minder vatbaar wordt voor chronische ziekten.

Samen hebben Dutch Cuisine en Keep Food Simple complementaire expertise op een breed terrein van wetenschap en productie tot communicatie. De verwachting is dan ook dat onze samenwerking zal helpen om belangrijke stappen te zetten naar beter voedsel voor iedereen.