Nieuwe samenwerking met MaGieCreations aan bierbostel

Nieuwe samenwerking met MaGieCreations aan bierbostel

Bierbostel blijft over na de extractie van wort uit mout bij de productie van bier. Bierbostel bevat hoofdzakelijk de zaadhuid, het pericarp en het kaf van de gekiemde gerstkorrel en is samengesteld uit cellulose, arabinoxylaan, eiwitten, lignine, lipiden en mineralen. Het is ook rijk aan polyfenolen waarvan ferulazuur het belangrijkste is.

Bij de bierbereiding worden grote hoeveelheden bierbostel verkregen en die worden vooral gebruikt als veevoer. Door zijn groot rijkheid in voedingsvezel en eiwit heeft bierbostel ook potentie als een hoogwaardig ingrediënt bij de bereiding van voedsel met gezondheidsvoordelen voor de consument.

Bierbostel wordt al gebruikt bij de bereiding van brood en andere bakkerijproducten. Ook worden er gewerkt aan de extractie van het eiwit voor de vervanging van dierlijk eiwit. KeepFoodSimple en MaGiecreations hebben een samenwerking gestart voor het optimaliseren van de technologische, nutritionele en gezondheidseigenschappen van bierbostel voor hun gebruik voor hun gebruik in voedsel zonder het te fractioneren.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten.