Tros-tomaten

Tros-tomaten

In mei 2021 startte een project om sorteer uitval van trostomaten te gebruiken. Ons doel is om innovatieve, aantrekkelijke en gezonde producten met unieke sensorische eigenschappen op basis van tomaten te creeren; met focus op zowel dranken als pasta’s. Mogelijke combinaties met ander groenten, fruit en kruiden komen ook aan bod. Onze verwerkingsmethoden omvatten milde technologieën en fermentatiebehandelingen met melkzuurbacteriën.

Dit project gaat niet alleen over het maken van smakelijke producten. Door de biologische beschikbaarheid van belangrijke voedingsstoffen zoals lycopeen en vitamines te verbeteren, ondersteunen we ook de beschikbaarheid van gezond voedsel op basis van tomaten.

Tania Utami, MSc. Food Science, voert dit onderzoek uit samen met Nadi Nordkamp, student FHML, Universiteit Maastricht, onder leiding van Prof. Koen Venema, Universiteit Maastricht campus Venlo in samenwerking met Wageningen University & Research, SmaakPark Ede en Looye Kwekers. Informatie: Em.prof. Fons Voragen.