Rabobank-KFS workshop over fermentatietechnologie

Rabobank-KFS workshop over fermentatietechnologie

Datum en tijd
Datum: 28-11-2016
Tijd: 14:30 - 19:30 uur

Op 28 november 2016 werd door Keep Food Simple en Rabobank een workshop georganiseerd als verkenning van de mogelijkheden van fermentatietechnologie voor nieuwe producten of verbeteringen aan bestaande producten.

Prof Eddy Smid ( Wageningen UR) gaf een indrukwekkend overzicht van de traditionele en huidige toepassingen van fermentatietechnologie in de voedselproductie. Nieuwe wetenschappelijke inzichten bieden ongekende mogelijkheden, zoals het verhogen van de voedingswaarde (eiwitten, vitaminen), het afbreken van hoogcalorische stoffen die geen significante bijdrage aan de voeding leveren, en het verbeteren van de smaak (ontbitteren van grondstoffen).

Anne van Rijsingen (Proverka) schilderde een beeld van de Nederlandse plantaardige productie ketens en de kansen die nieuwe fermentatietechnologie biedt voor innovatieve, gezonde en duurzame producten.

In tafelgesprekken werd besproken hoe fermentatie in concrete projecten kan worden ingezet om bestaande producten nieuwe eigenschappen te geven, grondstoffen beter te benutten, en nieuwe producten te creëren.

Aan het eind werd de kracht van fermentatie onderstreept door diverse culinaire ( gefermenteerde) verrassingen gepresenteerd door Bas Cloo (Dutch Cuisine).

Keep Food Simple en RABO ontvingen vele positieve reacties op de workshop.

Een aantal projecten zijn geïdentificeerd en worden verder geconcretiseerd door werkgroepen samengesteld uit participanten van de workshop. Voor verdere informatie kunt u KFS benaderen (zie contact gegevens).