Food Technology – Hoe ziet de foodproductie van de toekomst eruit? 

Food Technology – Hoe ziet de foodproductie van de toekomst eruit? 

13 en 14 april Brabanthallen Den Bosch

Nationale en internationale sprekers, 100 exposanten en kennisinstituten presenteren hun ideeën over de foodproductie van de toekomst op 13 en 14 april. Onderwerpen die aan de orde komen zijn innovaties, voedselveiligheid, ketentransparantie, voeding en gezondheid, fabriek van de toekomst en kansen vanuit nieuwe technologieën. Tijdens Food Technology 2022 komen food en hightech samen om de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050!

Voor mensen die Keep Food Simple volgen valt er veel te leren en ontdekken op Food Technology. Bovendien houdt Keep Food Simple een seminar. Een greep uit voor jullie relevante voordrachten.

Woensdag 13 april
Bright Beet Solutions: duurzaamheid en innovatie bij Cosun Beet Company Andries Olie – Cosun Beet Company

Samen met zo’n 8600 suikerbietentelers en 850 medewerkers werkt Cosun Beet Company aan het produceren van plantaardige oplossingen voor een duurzame toekomst: Bright Beet Solutions

Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie bij FrieslandCampina Ben Nissen – Iv-Industrie / Bas Derissen – Hoekx en Derissen

In lijn met de duurzaamheidsambities van FrieslandCampina, besloot de grootste verwerker van melk en kaaswei in Veghel middels een pilot project, de transportlucht-ontvochtigers te vervangen. Doelstelling: een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2 uitstoot.

Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel Ceel Elemans – ING Business Banking

Inspelen op Climate Change. Green Deal, ‘Fitfor55’-plan, Klimaatwet, EUgedragscode gezonde en duurzame voedselketen. Gevolgen voor Nederlandse ondernemers; keuzes maken en verduurzaming is niet meer vrijblijvend. Korte en langetermijn effecten.  Vermogensverschaffers stellen steeds meer eisen. ING onderzoeken onder bedrijven: sinds corona crisis vindt er versnelling plaats op duurzaamheid (green recovery).

Donderdag 14 april
Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie Jaap Seidell – Vrije Universiteit

Ons voedselsysteem kraakt in zijn voegen. Wij worden ziek, de planeet wordt ziek: verandering is bittere noodzaak. Maar veel van de problemen waarvoor we ons gesteld zien zijn van een ontmoedigende schaal. Wie heeft de macht en verantwoordelijkheid om een ommekeer tot stand te brengen? Wat kun je zelf doen, en wat moeten we samen aanpakken? Tijd voor een prikkelend en informatief pleidooi dat niet alleen moet leiden tot een vruchtbaarder debat, maar nu ook écht tot verandering.

Seminar Keep Food Simple Peter Folstar / Fons Voragen / Onno Franse – Keep Food Simple

Plantaardige grondstoffen bevatten veel bouwstenen voor een goede voeding. Keep Food Simple (KFS) zoekt naar alternatieve productiemethoden en bekijkt daarbij de gehele keten. Soms zijn traditionele werkwijzen een bron van inspiratie, vaak ook nieuwe, milde technologieën. Een effectievere benutting van het potentieel van plantaardige grondstoffen betekent produceren met minder of geen afval en een verlaging van CO2- en water-footprint. KFS is een not-for-profit organisatie met een uitgebreid netwerk in de voedselindustrie en kennisinstellingen. De resultaten van projecten zijn openbaar. In deze lezing komt de verwerking van tomaten (40% van voedingsbestanddelen verloren) aan bod en die van artisjokken (85-90% van de plant weggegooid)

Hoe traceerbaarheidssoftware Tony’s in staat stelt moderne slavernij uit de cacaoketen te bannen Lean Goedegebuure – Tony’s Chocolonely

Traceerbaarheid van de cacaobonen die worden gebruikt om een Tony’s Chocolonely-reep te produceren, is een belangrijke factor om het levensonderhoud te verbeteren van de cacaoboerengemeenschappen waarvan de bonen afkomstig zijn. Hoe zijn we op dit niveau van traceerbaarheid gekomen en wat hebben we geleerd om dit te bereiken?

Food Technology wordt georganiseerd door Mikrocentrum en EVMI (vakblad voor levensmiddelentechnologie).

Bekijk hier het hele programma op 13 april en 14 april

Bekijk hier alle deelnemende bedrijven en organisaties voor uw beursbezoek

Tijdens Food Technology ontdekt u op een expositie met ruim 100 exposanten en 45 lezingen een breed scala aan hightech oplossingen. Wilt u Food Technology 2022 niet missen en heeft u uw bezoek nog niet geregistreerd?

Meld u gratis aan!

Bekijk hier achtergrondartikelen over Food Technology van de afgelopen maanden uit EVMI, in een special online editie Food Technology, met daarin ook het overzicht van het programma, deelnemende bedrijven op de beurs.