Samenwerking KFS en Bakery Sweets Center

Samenwerking KFS en Bakery Sweets Center

Keep Food Simple start een samenwerking met Bakery Sweets Center. Dit noordelijk samenwerkingsverband tussen bedrijven, onderwijs en overheid maakt zich hard voor een sterke bakkerij- en zoetwarensector. Verschillende thema’s staan centraal binnen dit netwerk. Zoals onderwijs, communicatie, imago, onderzoek en innovatie.

Een van de nieuwe projecten is het informeren van de consument over een verantwoord voedingspatroon. Informatie over vezels/prebiotica staat hierin centraal. In dit project trekken Keep Food Simple en Bakery Sweets Center samen op.

Voor de invulling van dit project werkt een stagiaire (HBO Communicatie) aan de vertaling van het wetenschappelijke verhaal over complexe vezels en gezondheid naar het niveau van de geïnteresseerde consument. Op basis van onderzoek en deskresearch schrijft zij een adviesrapport. Op grond daarvan gaan wij de consument bereiken op sociale media met korte pakkende boodschappen. Verder organiseren de samenwerkende partijen in juni een workshop over vezels.

Klik hier voor meer informatie over het KFS project Combinaties van groenten voor een betere gezondheid.