Eerste Stipendium naar succesvolle ondernemer

Eerste Stipendium naar succesvolle ondernemer

In het afgelopen jaar heeft KeepFoodSimple voor de eerste keer een stipendium uitgereikt van 5000 euro. Tadgio Tredgett is de oprichter van Vlieganfoods.nl, het plantaardige hapje van Vlieland. Hij is een jaar geleden begonnen met kaas op basis van cashew in de kaasbunker op Vlieland.  Zijn producten worden verkocht in alle retailers op Vlieland.  Met behulp van het stipendium is er apparatuur aangeschaft en is er geëxperimenteerd met nieuwe producten en is er overgegaan met meer duurzame cashew van Mama cashew. Ook is er een nieuw product ontwikkeld: vegan cashew fondue. Tevens zijn verschillende nieuwe ingrediënten uitgetest om het product nog duurzamer te maken waarbij gebruik werd gemaakt van reststromen van andere productieprocessen.
Dit jaar is KeepFoodSimple weer op zoek naar nieuwe startende bedrijfjes die wat financiële steun kunnen gebruiken. Duurzaamheid en het optimaal gebruik van grondstoffen incl. reststromen zijn daarbij belangrijke criteria.
Projectvoorstellen (max. 3 pagina’s) moeten de volgende elementen bevatten:
  • Doel en rechtvaardiging.
  • Uitvoering van het project met tijdschema en go/no go momenten.
  • Haalbaarheid en marketingperspectieven.
  • Wetenschappelijke en technologische ondersteuning, organisatie en bestuur met schriftelijke bevestiging door de deelnemende partners.
  • Beschikbaarheid van financiële ondersteuning in de vorm van aanvullende fondsen, zowel voor het huidige project als voor de volgende stappen na voltooiing van het project.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van KFS, Peter Haring,
peterharing@keepfoodsimple.nl. Voorstellen dienen vóór 1 november 2024 te worden gestuurd naar de secretaris van KFS, leonfrenken@keepfoodsimple.nl.
De selectie van voorstellen zal vóór 1 december 2024 worden uitgevoerd door een onafhankelijk curatorium dat wordt aangesteld door het bestuur van Keep Food Simple.