Vezelweetjes

Eet jij wel voldoende vezels? Vezelrijk eten biedt heel veel voordelen. Je voelt je fitter, je staat mentaal sterker en je verlaagt de risico’s op diverse ziekten. Zorg goed voor jezelf en je lichaam; eet meer vezels!

Met Vezelweetjes helpen we je een handje op weg. We delen gemakkelijke recepten die boordevol vezels zitten. En we vertellen je over de voordelen van een vezelrijk voedingspatroon. Volg op ons Instagram voor je dagelijkse portie vezelweetjes!

Onze missie:

Agrarische grondstoffen zo volledig mogelijk verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen

Keep Food Simple is een onafhankelijke, not-for-profit organisatie met een uitgebreid netwerk in industrie en kennisinstellingen. Wij werken samen met enthousiaste partners, universiteiten en hogescholen met een omvangrijke disciplinaire achtergrond en worden gesteund door jarenlange ervaring. De resultaten van onze projecten zijn openbaar.

Ons doel:

  • De ontwikkeling van gezond, lekker en authentiek voedsel
  • Maximaal gebruik van het voedingskundige potentieel van grondstoffen
  • Optimaliseren van productieprocessen van grondstoffen tot eindproducten met als focus kwaliteit en voedingswaarde op basis van state of the art wetenschap
  • Stimuleren van de maatschappelijke toepassing van project resultaten

Per 31 december 2021 heeft Andries Gort besloten een stap terug te doen als bestuurslid van Keep Food Simple. Andries is door de jaren heen een zeer gewaardeerde bron van inspiratie en kennis geweest. Hij werkte sinds de start in 2016 bij KFS en heeft......

In co-operation with Maastricht University (College Venlo), our partners in Italy and generous financial support from the foundation Noord-Wolfsbergen we have developed a range of health promoting pesto products on the basis of edible parts of the artichoke plant that are currently not used for human consumption. These......

In Nederland is een sterk streven naar lokale productie van walnoten en hazelnoten. De realisatie van deze lokale productie moet passen in een circulaire landbouw met geschikte rassen, continuïteit hebben qua productie en hoeveelheden, met een gegarandeerde kwaliteit en korte ketens. De walnoten en hazelnoten......

Per 31 december 2021 heeft Andries Gort besloten een stap terug te doen als bestuurslid van Keep Food Simple. Andries is door de jaren heen een zeer gewaardeerde bron van inspiratie en kennis geweest. Hij werkte sinds de start in 2016 bij KFS en heeft......

In co-operation with Maastricht University (College Venlo), our partners in Italy and generous financial support from the foundation Noord-Wolfsbergen we have developed a range of health promoting pesto products on the basis of edible parts of the artichoke plant that are currently not used for human consumption. These......

In Nederland is een sterk streven naar lokale productie van walnoten en hazelnoten. De realisatie van deze lokale productie moet passen in een circulaire landbouw met geschikte rassen, continuïteit hebben qua productie en hoeveelheden, met een gegarandeerde kwaliteit en korte ketens. De walnoten en hazelnoten......