In Memoriam

In Memoriam

Andries Gort 1931-2023

 

Op 17 maart 2023 overleed ex-bestuurslid en medeoprichter van de Stichting Keep Food Simple, Andries Gort op de leeftijd van 91 jaar.

Andries is vanaf het begin zeer betekenisvol voor onze organisatie geweest. Zijn inspirerende visie op de noodzaak van de herijking van voedselproductie, terug naar de basis en de betekenis van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, werd ook de kern van het werk van KFS.

In projecten, met name op het terrein van granen en bakkerijtechnologie, ging hij met inspiratie en oog voor behoud van de natuurlijke bestanddelen in de grondstoffen te werk. Ongekende resultaten behaalde hij daarbij vooral dankzij de zeldzame combinatie van inhoudelijke interesse en wetenschappelijk niveau met grote kennis van zaken op praktische aspecten van voedselvervaardiging.

Andries was niet alleen een uitstekende technoloog. Zijn uitgesproken sociale gaven, zijn degelijke en integere persoonlijkheid, zijn naast vakbekwaamheid en ervaring van grote betekenis geweest. Verantwoordelijkheden die hij op zich nam, vulde hij altijd volledig is. Zijn vrienden en collega’s denken daar met veel dankbaarheid aan terug. Ondanks menige fysieke tegenslag bleef hij waar het maar kon doorgaan tot in zijn laatste levensjaren.

Als waardering voor zijn werk werd Andries Gort 26 april 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.