FOOD TECHNOLOGY – HOE ZIET DE FOODPRODUCTIE VAN DE TOEKOMST ERUIT?

FOOD TECHNOLOGY – HOE ZIET DE FOODPRODUCTIE VAN DE TOEKOMST ERUIT?

12 en 13 april Brabanthallen Den Bosch

Food Technology 2023 brengt op 12 en 13 april een groot aantal lezingen en seminars waarin wetenschappers, onderzoekers, brancheorganisaties en exposanten hun nieuwste inzichten en innovaties presenteren binnen drie hoofdthema’s:

  • Voedselverwerking & Machines
  • Voedselveiligheid
  • Food innovatie & Duurzaamheid

Voor mensen die Keep Food Simple volgen valt er veel te leren en ontdekken op Food Technology. Bovendien houdt Keep Food Simple een seminar. Een greep uit voor jullie relevante voordrachten.

 

Woensdag 12 april

How traceability software enables Tony’s to eradicate modern slavery from the cocoa chain. Lean Goedegebuure – Tony Chocolonely.

Traceability of the Cocoa beans used to produce a Tony’s Chocolonely bar is a key enabler to improve the livelihoods of the cocoa farming communities from which the beans are sourced. How did we get to this level of traceability and what did we learn achieving it?

Terug naar de roots van het Nederlandse voedselsysteem: van meer naar beter. Imke de Boer – Wageningen University & Research.

Hoe ziet een regeneratief en gezond voedselsysteem in 2050 eruit? Dat was de uitdaging voor de deelnemers van de Food Systems Vision Prize, uitgeschreven door de Rockefeller Foundation. Een team van boeren, vertegenwoordigers van milieu- en landbouworganisaties en wetenschappers van Wageningen Universiteit, geleid door Imke de Boer (hoogleraar Dierlijke Productiesystemen, WUR) en Evelien de Olde (Onderzoeker Dierlijke Productiesystemen, WUR) presenteren hier hun voedselvisie voor Nederland, evenals de veranderingen die nodig zijn om daar te komen. Met die visie wonnen ze de Rockefeller-prijs. ‘Onze inclusieve kijk op voedsel is gebaseerd op gezonde agro-ecosystemen die gezonde producten leveren, en is geworteld in lokale sociaaleconomische omstandigheden’, zegt De Boer. ‘We nemen een kijkje in zes unieke Nederlandse gebieden met heel verschillende agro-ecologische en sociaaleconomische omstandigheden, en beschrijven hoe ons ideale voedselsysteem er over dertig jaar uitziet in elk van die gebieden. Elk gebied komt in detail aanbod, en is onderdeel van één verhaal, waarin we diverse thema’s, zoals milieu, technologie, gezond eten, politiek, cultuur en economie, de revue laten passeren.’ Op Food Technology 2023 vertelt De Boer wat de visie betekend voor de hele foodketen.

 

Donderdag 13 april

Het maximaliseren van de potentie van de eiwittransitie. Danielle Mol – The GreenUp Company

De eiwittransitie, er is steeds meer om te doen. De markt voor vega(n) groeit wereldwijd enorm, zeker als je kijkt naar het groeiende aanbod. Hoe staan we er nu eigenlijk voor met die eiwittransitie? Welke quick wins liggen er voor het oprapen? En wat is ervoor nodig om die transitie te versnellen, waarbij je continuïteit en winstgevendheid bewaakt? In deze lezing wordt duidelijk hoe je hier met jouw bedrijf, op deze transitie inspeelt. Zo simpel en winstgevend mogelijk.

Seminar Keep Food Simple: Naar een gezond en duurzaam voedsel systeem. Peter Haring – Keep Food Simple.

Voedsel is een belangrijk onderwerp als het gaat om gezond en duurzaam leven. Voedsel draagt veel bij aan de ecologische voetafdruk en door de juiste keuzes te maken kunnen we deze bijdrage fors verlagen. Door restprodukten te verwaarden kan een grote bijdrage worden geleverd. Een ander aspect is dat door meer gezonde voeding te consumeren de kosten voor de gezondheidszorg omlaag kunnen waardoor er meer geld vrij komt om te investeren in verdere verduurzaming van de voedselketen. Keep Food Simple, een stichting die draait op vrijwilligers kan hier een duidelijke bijdragen aan geven.

Food Technology wordt georganiseerd door Mikrocentrum en EVMI (vakblad voor levensmiddelentechnologie).

 

Bekijk HIER het hele programma op 12 april en 13 april

Bekijk HIER alle deelnemende bedrijven en organisaties voor uw beursbezoek.

Bekijk HIER de digitale special van het EVMI magazine over de beurs.

 

Tijdens Food Technology ontdekt u op een expositie met ruim 100 exposanten en 45 lezingen een breed scala aan hightech oplossingen. Wilt u Food Technology 2023 niet missen en heeft u uw bezoek nog niet geregistreerd?

 

Meld u gratis aan!