GezondNu
Interview met co-founder Andries Gort (levensmiddelentechnoloog) over een uitdagende kijk op kansen voor toekomstige broodproductie.
Verschenen december 2019.
Samenvatting van het artikel
Er was een snel groeiende vraag naar brood na de Tweede Wereldoorlog, en daardoor werden productiemethoden met hoge efficiëntie een topprioriteit en werden de verwerkingstijden voor broodbereiding teruggebracht van 12 naar 3 uur.
In de loop der jaren werd echter duidelijk dat deze ontwikkeling ook een keerzijde had. Sommige consumenten klaagden dat ze spijsverteringsproblemen hadden. Bovendien meldden voedingsdeskundigen dat de consumptie van brood verband hield met hogere bloedsuikerspiegels. Stap voor stap verloor brood zijn positie als onderdeel van een gezond dieet.
Andries Gort legt uit dat traditioneel bereid brood een minder extreem effect heeft op het menselijke darmstelsel en daarom gezonder is. Bovendien heeft dit brood een betere smaak en kleur.
Het is bemoedigend om op te merken dat broodproducerende bedrijven steeds meer de voordelen zien van gezonder en smakelijker brood, lering trekken uit traditionele verwerkingsmethoden maar ook uit de vooruitgang van de wetenschap.
Klik hier voor het volledige artikel